Υποχρεωτική η χρήση SSL σε όλα τα site από τον Ιούλιο!

Φεβρουάριος 28, 2018 Tips

Στα πλαίσια του νέου update για τον browser Chrome 68 που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον προσεχή Ιούλιο, η Google φρόντισε να μας ενημερώσει έγκαιρα, για ακόμα μια φορά, σχετικά με το τι θα ισχύσει για το σύνολο των ιστοσελίδων στο διαδίκτυο.
Σήμερα ήδη, όπως είχαμε αναφέρει και σε προγενέστερο άρθρο μας πέρυσι, μέσω του Chrome οι χρήστες ενημερώνονται ανάλογα όταν επισκέπτονται έναν μη κρυπτογραφημένο ιστότοπο HTTP.

Από τον προσεχή Ιούλιο, με το νέο update του Chrome, τα πράγματα δείχνουν να σοβαρεύουν για όσους δεν έχουν εγκαταστήσει ακόμα πρωτόκολλο ασφαλείας στην ιστοσελίδα τους με αποτέλεσμα η Google να χαρακτηρίζει ‘’μη ασφαλείς’’ όλες τις μέχρι σήμερα HTTP τοποθεσίες!
Η ίδια η εταιρία αναφέρει ήδη πως έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στην εγκατάσταση πρωτοκόλλων ασφαλείας με περίπου 81 από τους 100 κορυφαίους ιστότοπους ήδη να χρησιμοποιούν το HTTPS.


Τι συμβαίνει με τους υπόλοιπους browsers;

H Google όμως δεν είναι η μόνη εταιρία που αναβαθμίζει την ασφαλή πλοήγηση των χρηστών της, καθώς στην ίδια γραμμή βρίσκονται και οι υπόλοιποι δημοφιλείς browsers όπως Mozilla Firefox και Safari. Από όσο καταλαβαίνουμε λοιπόν πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια με σκοπό τη διασφάλιση των χρηστών που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο.
Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε πως με ένα πρωτόκολλο ασφαλείας ssl έχουμε πολλαπλά οφέλη καθώς με την εγκατάστασή του δεν αφαιρεί μόνο τη σήμανση ‘’μη ασφαλής’’ από την ιστοσελίδα σας, αλλά της προσφέρει καλύτερες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google και δημιουργεί ένα θετικό αίσθημα συνέχισης της πλοήγησης του εκάστοτε χρήστη, με σαφώς μεγαλύτερες πιθανότητες ολοκλήρωσης της όποιας αγοράς του!

Στη Mindseed από πέρυσι κιόλας, κάθε μας νέα υλοποίηση περιέχει την εγκατάσταση του βασικού ssl πρωτοκόλου ασφαλείας, αναλόγως το είδος του έργου, φροντίζοντας τους πελάτες μας αλλά και τους πελάτες των πελατών μας!