4 βήματα για επιτυχημένη προώθηση επιχείρησης στο internet!

Αύγουστος 11, 2016 Tips

Στα χρόνια της ενασχόλησης μας με το internet marketing και την κατασκευή ιστοσελίδων έχουμε συναντήσει αρκετό κόσμο που μας ρωτάει να του πούμε τις «μαγικές λύσεις» για την προώθηση επιχείρησης στο διαδίκτυο. Δεν υπάρχουν φυσικά μαγικές λύσεις αλλά σωστή στόχευση και αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει…

1. Why?

Πριν ξεκινήσεις με την κατασκευή του website για την επιχείρηση σου θα πρέπει να απαντήσεις σε βασικά ερώτηματα: Ποιος είναι ο σκοπός; Τι πρέπει να επιτύχει αυτή η σελίδα; Σε ποιους απευθύνεται; Θα πρέπει στα σίγουρα να ξέρεις τι θέλεις. Να ξέρεις ή να έχεις μια εικόνα του κοινού που θες να στοχεύσεις και των ιδιαίτερων χαρακτηρηστικών του. Στην πορεία και με διάφορες πρακτικές μπορείς να βρεις και να στοχεύσεις καλύτερα αυτό το κοινό και τα ενδιαφέροντα του.

2. Website

Αφού λοιπόν μάθεις τον στόχο θα πρέπει να στήθει μια σελίδα που θα βοηθήσει την επίτευξη του. Σίγουρα θα πρέπει να είναι μια minimal υλοποίηση, ικανή να παίζει σε όλα τα μέσα (responsive website) και να φορτώνει γρήγορα! Θα πρέπει να στηθούν επίσης οι κατάλληλες σελίδες υποδοχής με σωστά δομημένη την πληροφορία και τα σωστά call to action. Stay clean & simple…

3. Blog

To blog είναι το πλέον ζωντανό κομμάτι κάθε σελίδας. Εδώ θα πρέπει να υπάρχει μια στρατηγική, μια μεθοδολογία στην χρήση του. Θα πρέπει σίγουρα να περιέχει εκπαιδευτικό περιεχόμενο για τους χρήστες της σελίδας σας.

πχ δες σαν παράδειγμα την δημοσίευση που διαβάζεις τώρα. Είναι μια «εκπαιδευτική» δημοσίευση που στόχο έχει να ξεκαθαρίσει τα βήματα που πρέπει να κάνεις για να έχεις μια σοβαρή και πετυχημένη παρουσία online. Αν για παράδειγμα έχουμε ένα ξενοδοχείο θα μπορούσαμε μέσα από τις δημοσιεύσεις να αναδείξουμε την περιοχή, να προσθέσουμε multimedia περιεχόμενο, να δείξουμε τις δραστηριότητες, τα νέα κ.α. Οι χρήστες θα εκτιμήσουν το περιεχόμενο, θα επισκεφτούν και άλλες σελίδες και ίσως εμπιστευτούν και την επιχείρηση.

4. Social Media

Η παρουσία και η ενεργή συμμετοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εξαιρετικά σημαντικη! Επέλεξε τα μέσα που ταιριάζουν στο προφίλ της επιχείρησης σου και δημιουργήσε μια σταθερή παρουσία εκεί. Φτιάξε ένα πρόγραμμα μηνιαίων δημοσιεύσεων, δημιούργησε και μοίρασε όμορφο περιεχόμενο (εκπαιδευτικό, funny, νέα & προσφορές).

Φυσικά στην συνέχεια μπορείς να δείς και περισσότερες επιλογές για διάδωση του μηνύματος όπως το newsletter, τα affiliate networks, το remarketing και επιλογές πληρωμένης προώθησης κ.α.